D&D Kunststofbewerking beschikt over een breed machinepark aan CNC draaibanken waardoor wij elk soort product kunnen verwerken. Een draaibank kenmerkt zich door gebruik te maken van stafmateriaal. Deze wordt de machine ingevoerd en verschijnt in de spindle binnen in de machine. Door gereedschappen tegen deze draaiende staf aan te houden wordt het basismateriaal bewerkt.

Elke draaibank is uitgerust met automatische stafaanvoer waardoor deze machines onbemand kunnen blijven functioneren. Op onze draaibanken maken we gebruik van aangedreven gereedschappen. Daarbij zijn er ook een aantal die zijn uitgerust met een sub-spindle. Hiermee kan het product worden overgenomen en ook de achterkant worden bewerkt. Hierdoor is het mogelijk een product volledig bewerkt van deze draaibanken te laten komen.

CNC draaien van kunststof

Ook zijn alle draaibanken uitgerust met een productscheider waarbij de producten worden gescheiden van de spaanders. Inmiddels hebben wij ook een draai/frees combinatie waarin de producten 5 assig bewerkt kunnen worden. Door deze machine toe te voegen aan ons machinepark is het mogelijk om producten volledig op deze machine te maken waar voorheen een 2e opspanning op een freesbank noodzakelijk was.

D&D Kunststofbewerking is gespecialiseerd in het CNC draaien van kunststof. Het bewerken van kunststof vergt een expertise en kennis van de diverse soorten kunststof die beschikbaar zijn in de huidige markt. Onze machines en gereedschappen zijn hier speciaal voor ingesteld en ingericht. Voor sommige klanten is het zelfs een eis dat er geen stukjes metaal in de kunststofproducten mogen zitten. Door alleen kunststof te verwerken sluit je dit risico dan ook uit.

Mogelijkheden van kunststof draaien

Bij het opstarten van elk product wordt het eerste product op alle maten gecontroleerd voordat deze wordt vrijgegeven voor productie. Een tussentijdse controle zorgt voor een continu√Įteit van de kwaliteit zodat elk product binnen de specificaties blijven.

Door het volledig kunnen bewerken van producten op onze draaibanken kunnen wij ook toleranties verwerken van 0,02 mm. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het kunststof soort dat gekozen is door onze klanten. Wilt u graag advies over het CNC draaien van kunststoffen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

We adviseren u graag in de mogelijkheden kunststof draaien

STUUR UW TEKENING
STEL EEN VRAAG
VRAAG EEN ADVIESGESPREK AAN

Graag adviseren en informeren wij u nader over de vele mogelijkheden.

VRAAG EEN ADVIESGESPREK AAN