Onze frees afdeling heeft een zeer breed machinepark waardoor wij elk type werk aan kunnen. Hierbij hebben wij de beschikking over 3- , 4- en 5-assige machines. De meeste van onze CNC freesmachines zijn van het merk Mazak. Hierdoor is het eenvoudig om bestaande producten op verschillende machines te kunnen maken omdat het programma in basis hetzelfde is voor de verschillende type machines. Dit voordeel komt dan ook van toepassing tijdens het plannen van de productie opdrachten waardoor wij niet afhankelijk zijn van 1 type machine.

CNC freesmachines met een robotcel

Daarnaast zijn ook enkele machines uitgerust met een robotcel waardoor deze automatisch 24 uur per dag kunnen produceren. Deze robotcellen van BMO sluiten perfect aan op onze wijze van produceren. Een intelligent systeem die volledig autonoom programma’s kan wisselen, zelf het nulpunt bepalen en op deze wijze een ander product kan starten zonder dat hier een operator aan te pas komt. Doordat wij verschillende series maken van enkel stuks tot groot seriematig werk komt deze eigenschap ons ook zeer goed uit.

CNC freesbank met vacuümbed

In de basis worden alle producten opgespannen op een vacuümbed, in klemmen of een speciaal gemaakte mal waarin de producten kunnen worden bewerkt. Elke CNC freesbank is dan ook uitgerust met een vacuümbed; de afmeting hiervan varieert per machine. De maximale afmeting die wij ter beschikking hebben is totaal 3 meter lang. Deze maat is specifiek zo grot omdat dit de maximale maat betreft van een geëxtrudeerd stuk kunststof.

Op bijna alle machines worden de onderdelen droog verspaand, waardoor er geen vocht wordt toegevoegd aan de kunststofproducten. Dit is ook een eis van een aantal van onze klanten. Het vermijden van het risico dat metaal delen in het kunststof kunnen zitten. Echter hebben we recent een nieuwe 5-assige machine met hierbij ook een robotcel waar wij wel gekoeld kunnen verspanen. Dit heeft een extra voordeel om bij zeer nauwkeurige maatvoeringen de temperatuur constant te kunnen houden in het materiaal.

We adviseren u graag in de mogelijkheden van kunststofbewerking
STUUR UW TEKENING
STEL EEN VRAAG
 
VRAAG EEN ADVIESGESPREK AAN

Graag adviseren en informeren wij u nader over de vele mogelijkheden.

VRAAG EEN ADVIESGESPREK AAN